Evenementen

Maarten van Rossem
  Cultureel Café

Maarten van Rossem

30 mei 2024 20:00
De bekende Nederlandse historicus, amerikanist, presentator, schrijver en emeritus-hoogleraar Maarten van Rossem houdt een voordracht voor de Culturele Raad Wierden i.s.m. de Historische Kring Wederden. Van Rossem is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten maar houdt ook regelmatig lezingen over een op dat moment actueel maatschappelijk thema.

Lees verder...
Kiek'n op 'n Esch
  Hoge Hexel

Kiek'n op 'n Esch

22 juni 2024 11:00
Hoge Hexel pakt uit! Kunst, muziek en cultuur krijgen op acht locaties een podium, waarbij je vooral visueel, auditief, culinair en sportief geprikkeld wordt. Verwonder je, laat je verrassen of laat je fantasie de vrije loop op verschillende routes waar kunst, cultuur en natuur, heden en verleden samenkomen in het glooiende landschap van Hoge Hexel.

Lees verder...
Symfonia Jong Twente
  Kunstbus

Symfonia Jong Twente

28 juni 2024 9:00
Symfonia Jong Twente speelt op hoog niveau symfonisch werk, opera-, ballet- en filmmuziek van bekende en minder bekende componisten op de grotere podia van de regio en tijdens concertreizen in het buitenland. Het doel is om in een gezellige sfeer samen muziek te maken en daarbij te streven naar een hoog muzikaal niveau. Symfonia heeft deelgenomen aan festivals en concoursen, en concerten gegeven in heel Europa: van Kopenhagen totValencia en Florence, van Krakau, Praag en Wenen tot Rotterdam en Londen. Het meest recente grote succes was het winnen van het Summa Cum Laude Concours in Wenen met een optreden in de Gouden Zaal van de wereldberoemde Wiener Musikverein. Tweemaal per jaar studeert het orkest een nieuw repertoire in, steeds gevolgd door een korte concertserie. Dit keer hebben we gekozen voor een Zomerconcert. Het programma wordt t.z.t. bekend, maar dat het een mooie avond wordt, is zeker.

Lees verder...
Kunstlezing Frederike Upmeijer
  Kunstlezing

Kunstlezing Frederike Upmeijer

10 oktober 2024 20:00
"Zoeken naar zingeving".   Deze tentoonstelling in het Kröller Müller is de rode draad voor deze lezing van Frederike Upmeijer.

Lees verder...
Baba Comunista  door Thea Rijsewijk en Mihai Turcitu
  Muziek

Baba Comunista door Thea Rijsewijk en Mihai Turcitu

7 november 2024 20:00
De voorstelling “Baba Comunista” gaat over een Roemeense vrouw die na de val van het communisme het moeilijk heeft. Wat heeft ze aan vrijheid als ze van haar mager pensioentje nauwelijks rond kan komen? In tegenstelling tot vele anderen had zij het onder het bewind van Ceausescu juist goed. Maar langzaam begint het tot haar door te dringen hoe onrechtvaardig het communistisch systeem eigenlijk was.

Lees verder...
Test voor toekomst
  Hoge Hexel

Test voor toekomst

1 april 2025 23:59
dummy evenement voor online verkoop controles

Lees verder...
Walter Fennis met “het Kerstverhaal in de schilderkunst” en internationale kerstliederen
  Kunstlezing

Walter Fennis met “het Kerstverhaal in de schilderkunst” en internationale kerstliederen

28 november 2025 19:30
Tegenwoordig komt het nauwelijks nog voor, maar heel lang was het in december gebruikelijk elkaar wenskaarten te sturen, waarop het kerstverhaal door grote schilders werd verbeeld, zoals afbeeldingen van de Geboorte tijdens de kerstnacht. Maar ook de Annunciatie, de bekendmaking aan de herders, de aanbidding van de drie Wijzen uit het Oosten en tot slot de vlucht naar Egypte.

Lees verder...