Culturele Raad Wierden

De Culturele Raad Wierden is een door de gemeente gesubsidieerde Stichting, die als doel heeft de inwoners van gemeente Wierden (van alle leeftijden) met verschillende vormen van cultuur kennis te laten maken.

Uitgebreide informatie over de Culturele Raad Wierden vindt u op de pagina “Contact“. Op de pagina “Agenda” krijgt u een overzicht van de voorstellingen die reeds zijn vastgelegd. Nadere bijzonderheden over de voorstellingen vindt u op de rubriekpagina’s. De pagina “Archief” geeft een overzicht van eerdere optredens en voorstellingen.

 

  

De eerstvolgende evenementen

Kunstlezing Frederike Upmeijer
  Kunstlezing

Kunstlezing Frederike Upmeijer

10 oktober 2024 20:00
"Zoeken naar zingeving".  Deze actuele tentoonstelling in het Kröller Müller is de rode draad voor de lezing van Frederike Upmeijer.

Lees verder...
Mee met de dierenambulance
  Kindertheater

Mee met de dierenambulance

31 oktober 2024 14:00
“Mee met de dierenambulance” (van Productiehuis Meer Opslag) is een voorstelling waarin de scènes gemaakt zijn naar het gelijknamige boek van Bibi Dumon Tak. Deze dierenverhalen – spannend, ontroerend en soms pijnlijk grappig – zijn niet verzonnen, maar stuk voor stuk waar gebeurd!

Lees verder...
Simon en Garfunkel, Old Friends
  Kunstbus

Simon en Garfunkel, Old Friends

1 november 2024 20:00
Na een succesvolle tournee, komen Jop Wijlacker en Dennis Kolen dit jaar opnieuw naar het theater met hun programma Simon & Garfunkel Acoustic - Old Friends. Een nostalgische muzikale reis met weergaloze tweestemmigheid, een spraakmakend verhaal, intrigerende beelden en uiteraard de prachtige muziek van Simon & Garfunkel.

Lees verder...
Baba Comunista  door Thea Rijsewijk en Mihai Turcitu
  Muziek

Baba Comunista door Thea Rijsewijk en Mihai Turcitu

7 november 2024 20:00
De voorstelling “Baba Comunista” gaat over een Roemeense vrouw die na de val van het communisme het moeilijk heeft. Wat heeft ze aan vrijheid als ze van haar mager pensioentje nauwelijks rond kan komen? In tegenstelling tot vele anderen had zij het onder het bewind van Ceausescu juist goed. Maar langzaam begint het tot haar door te dringen hoe onrechtvaardig het communistisch systeem eigenlijk was.

Lees verder...

Bekijk ons volledige programma in Agenda.

 

 

Reageren

Wilt u reageren, commentaar geven of nadere informatie, stuur dan een mail naar info@cultureleraadwierden.nl

Het postadres van de Culturele Raad is:
Sparrenlaan 8
7642 VC Wierden