Een kijkje in de historische keuken
Nederland geen eetcultuur? Onzin! Nederland heeft een rijke culinaire historie met prachtige ingrediënten, topproducten, smakelijke gerechten en unieke eetgewoonten. Wat aten onze voorouders zoal in de Romeinse tijd? Welke gerechten waren favoriet in de middeleeuwen? Wanneer werden we kaaskoppen? Wat waren favoriete smaken in de Gouden Eeuw? Culinair historica Manon Henzen neemt je mee op reis door ons culinair verleden en laat je ontdekken dat Nederlanders wel degelijk wat in de pap te brokkelen hadden op culinair gebied. Schuilt er dan geen enkele waarheid in die hardnekkige aanname dat wij geen eetcultuur hebben en slechts leefden van stamppot en geprakte piepers? Beleef het mee tijdens de lezing op 18 september.
De lezing wordt gegeven door Manon Henzen. Zij is culinair historica. Na een studie geschiedenis en Midden-Oosten studies werkte ze voor verschillende cultuurhistorische organisaties en later als zelfstandige in het brede veld van de culinaire historie. Met “eet!verleden”combineert zij de passies geschiedenis en koken. Ze verzorgt online historische kookcursussen, kookworkshops, kookreizen, lezingen, etc.

Een kijkje in de historische keuken
- Ontmoetingscentrum, Spoorstraat 7, Wierden - € 10,-
Een kijkje in de historische keuken
Nederland geen eetcultuur? Onzin! Nederland heeft een rijke culinaire historie met prachtige ingrediënten, topproducten, smakelijke gerechten en unieke eetgewoonten. Wat aten onze voorouders zoal in de Romeinse tijd? Welke gerechten waren favoriet in de middeleeuwen? Wanneer werden we kaaskoppen? Wat waren favoriete smaken in de Gouden Eeuw? Culinair historica Manon Henzen neemt je mee op reis door ons culinair verleden en laat je ontdekken dat Nederlanders wel degelijk wat in de pap te brokkelen hadden op culinair gebied. Schuilt er dan geen enkele waarheid in die hardnekkige aanname dat wij geen eetcultuur hebben en slechts leefden van stamppot en geprakte piepers? Beleef het mee tijdens de lezing op 18 september.
De lezing wordt gegeven door Manon Henzen. Zij is culinair historica. Na een studie geschiedenis en Midden-Oosten studies werkte ze voor verschillende cultuurhistorische organisaties en later als zelfstandige in het brede veld van de culinaire historie. Met “eet!verleden”combineert zij de passies geschiedenis en koken. Ze verzorgt online historische kookcursussen, kookworkshops, kookreizen, lezingen, etc.