Muziek

 

IconMuziek

21 maart 2024

Cadenza Twello, slagwerkensemble!

Plaats:
Ontmoetingscentrum,
(kerkzaal) Spoorstaat 7, Wierden
.
Aanvang:
20:00 uur
.
Entree:
€ 10,00
Kaarten zijn 2 weken voor de voorstelling
te koop bij boekhandel Reterink in Wierden en Primera in Enter.
Muziekliefhebbers die nog niet bekend zijn met andere slagwerkinstrumenten dan een trommel en drumstel moeten absoluut een rood kruis in hun agenda zetten op donderdag 21 maart 2024!

Het Slagwerkensemble Cadenza uit Twello komt optreden in de kerkzaal van de Gereformeerde Kerk. Met marimba’s, vibrafoons, drums, pauken en tientallen andere instrumenten zullen de slagwerkers een waanzinnig geluid de kerk in brengen. De ene keer warm en mystiek, dan weer bombastisch en groots, variërend van Bach tot aan elektronische muziek.

Drie keer wereldkampioen
De afgelopen jaren groeiden de talentvolle slagwerkers van Cadenza uit tot een toonaangevend orkest in de absolute slagwerk-top. Bij de laatste drie edities van de World Music Contest in Kerkrade won het
ensemble in de meest prestigieuze divisie iedere keer goud. Het mag zich nu voor het 10e jaar op rij WERELDKAMPIOEN noemen!

Dirigent Robbert Houtkamp haalt inspiratie uit allerlei muziekstijlen en verrast je voortdurend met nieuwe geluiden. Zo werkt Cadenza naast klassieke slagwerk-instrumenten met synthesizers, basgitaar en soms zelfs blazerssecties.

 

 

Monsterscore voor Cadenza Twello - Show, Mars en Percussie ...

Slagwerkgroep Cadenza

Alvast wat horen van Cadenza?

Klik op:

IconMuziek

15 april 2023

MAESTRO

Plaats:
R.K. Kerk,
Stationsstr.  20
Wierden
.
Aanvang:
19.30 uur
.
Entree:
€ 10.–
Kaarten in voorverkoop vanaf 27 maart bij boekhandels Reterink en Primera.
MAESTRO, een verrassend concept, waarbij vijf bekende Wierdenaren het dirigeerstokje (baton) ter hand nemen om met het A-orkest van Harmonie Sint Jan uit Wierden een bekend, populair werk te dirigeren.

Het thema van deze tweede editie is filmmuziek.

De kandidaten worden gedurende 5 weken voorbereid door dirigent Egbert van Groningen.
Op de Maestro-avond dirigeren alle kandidaten 1 muziekstuk. Na deze ronde vallen drie kandidaten af. De overgebleven kandidaten dirigeren na de pauze een tweede muziekstuk.
Deze keer zullen Andre ten Berge, Anne Schasfoort, Pieter Dekker,  Hans Bekke en Janien Schipdam de uitdaging aangaan!

De jury (twee deskundigen en de winnaar, Frans Poelman, van MAESTRO 2018) beoordeelt mild en respectvol, de prestaties van de dirigenten. De winnaar mag zich MAESTRO 2023 van Wierden noemen en ontvangt als herinnering een mooi bronzen beeldje.

Maestro wordt gehouden in de R.K. kerk te Wierden. In het “middenschip” van de kerk kunnen circa 300 bezoekers worden ontvangen. De kerk wordt ingericht met een podium voor het orkest. Licht, beeld en geluid wordt verzorgd door een plaatselijk ondernemer. Het publiek kan de prestaties van de kandidaten volgen op grote schermen.

Voor deze avond wordt een programmaboekje samengesteld waarin de kandidaten zich met een foto en een stukje tekst aan het publiek voorstellen. Tevens wordt informatie gegeven over de filmmuziek welke de kandidaten gaan dirigeren. Ook de juryleden worden in het boekje voorgesteld.

Met dank aan gemeente Wierden, Cogas en andere sponsoren!