Kindertheater

IconKindervoorst

20 oktober 2021

Kindervoorstelling: Dik en Pier

Plaats:
De Talenter
Margrietlaan 1, Enter
.
Aanvang:
14.00 uur,
(duur ca. 50 minuten)
.
Entree:
€ 3,50 p.p.
Voorverkoop kaarten, vanaf twee weken voor de voorstelling bij Primera Enter en Reterink  Wierden

De Culturele Raad Wierden heeft,  zoals elk jaar in de herfstvakantie, een prachtige kindervoorstelling georganiseerd: Dik en Pier, gespeeld door Dick Dijkman en Pyr Tilma.

Deze voorstelling is geschikt voor kinderen van ongeveer 4 t/m 9 jaar.

Korte inhoud:
Dik en Pier zijn beste vrienden en wonen bij elkaar in de straat. Ze zijn altijd samen. Ze kletsen, spelen en lachen. Dik stelt Pier gerust als hij bang is in het donker. Pier troost Dik als hij verdrietig is dat zijn lieve hondje er niet meer is. En elke dag maken Dik en Pier muziek. Ze zingen uit volle borst en spelen daarbij op hun gitaar, mandoline, piano, ukelele, accordeon, marimba en djembé. Telkens als het lekker gaat komt de boze buurman klagen en roept dat het stil moet zijn in een nette straat.

We houden ons natuurlijk aan de geldende norm van de Coronamaatregelen. T.z.t. is dit te lezen in o.a. de nieuwsbrieven van de basisscholen.
We hopen dat u zoveel mogelijk in de voorverkoop uw kaarten koopt. Lukt dat niet, dan kan het alsnog bij de school.
 

Muzikaal hebben Dik & Pier het werk van Tom Waits als basis genomen. De organische en pure liedjes van Waits lenen zich uitstekend als muzikaal uitgangspunt. Tekstueel hebben zij zich laten inspireren door de prachtige kindergedichtenbundels van Theo Olthuis (bekend van o.m. Sesamstraat, Klokhuis en Koekeloere).