Kunstlezing

IconKunstlezing

14 november 2019

Suzanne Roelofs

Plaats:
Ontmoetingscentrum,
Spoorstraat 7,
Wierden
.
Aanvang:
20.00 uur
.
Entree:
€ 7,50
(inclusief koffie of thee)
Het design van de noordelijke landen lijkt populairder dan ooit! Het glaswerk van iittala, het servies van Arabia, het prachtige meubilair van Arne Jacobsen en Alvar Aalto en natuurlijk de stoffen van Marimekko. En vergeet niet het glaswerk van Bodum, de PH-lampen en het beroemde String kastensysteem. Of wat te denken van de beroemde iconische Stokke kinderstoel?
Maar naast de bekende klassiekers zijn er ook vele indrukwekkende hedendaagse ontwerpers, niet alleen voor grote designhuizen maar natuurlijk ook voor IKEA.
In deze lezing bekijken we de geschiedenis en ontwikkeling van dit design, met haar bekende en onbekende ontwerpen, zowel voor hoogwaardige merken als ook de geliefde IKEA succesnummers.
Maar we kijken verder: ook de moderne architectuur van de noordelijke landen komt aan bod. Mooie muziekgebouwen, bijzondere woningbouw en spannende musea van bureau’s als BIG, Snøhetta en natuurlijk Arne Jacobsen en Alvar Aalto komen aan de orde.

Suzanne Roelofs

Drs. Suzanne Roelofs is architectuur-historicus, afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.  Sindsdien werkt zij als freelance architectuurhistoricus en geeft lezingen, wandelingen en arrangementen op het gebied van (met name) moderne architectuur. Daarnaast is ze ANVR-gecertificeerd reisleider en organiseert & begeleidt architectuurreizen. Dit alles doet ze zowel voor diverse culturele organisaties en reisorganisaties, als via haar eigen bedrijf, sinds 2013 Building Stories geheten.