Kunstbus

IconKunstbus

24 juni 2020

Tweeduuster: In  de tied

Plaats:
Parkgebouw Rijssen.
.
Opstappen:.
Entree:


Tweeduuster: In de tied – leedkes en vertelsels van het theatergezelschap met Jan Riesewijk.

Het gezelschap Tweeduuster neemt je mee ‘in de tied’, waarin het dagelijkse, het stille momentje in de vooravond met mooie ‘leedkes’ en vertelsels over liefde, lust, leed, leven en lachen voorbij komt. Geniet van een reis, vol verbazing, ontroering, humor en herkenning met Jan Riesewijk en het gezelschap Tweeduuster.
 

Deze voorstelling is afgezegd door de Kunstbus. U kunt uitsluitend kaarten kopen bij het Parkgebouw.

Tweeduuster

‘Hee is ‘oet de tied’ kommn.’ Elke Twent, Achterhoeker, Sallander, Drent of Groninger kent die prachtige uitdrukking en weet ongetwijfeld wat daarmee bedoeld wordt. Ja, zodra je ‘oet de tied’ bent, dan blijf je dat nog wel even. En daarom vindt Twee-duuster juist dat wat je ‘in de tied’ doet tamelijk belangrijk.
Het woord ‘Twee-duuster’ komt uit het Nedersaksisch. Het is de benaming voor dat dagelijkse, kortdurende schemermomentje: de overgang van het licht naar het donker. Het stille momentje in de vooravond dat ruimte schept voor mijmering en overpeinzing. Maar daarmee is het ook het schemergebied tussen dromen en waken; die dunne scheidslijn tussen fabel, fictie, wens en werkelijkheid.